pátek 7. června 2013

Pomoc občanům zasaženým povodněmi

Článek o tom, jak si naplánovat snídani a ráno předběhne jeden důležitější. Kvůli povodním se zvedla vlna solidarity a tak i k nám do města přišla materiální sbírka organizovaná Červeným křížem.


Sbírka v našem městě probíhá od včerejšího rána do dnešního odpoledne. Sbírka jistě probíhá i ve Vašem městě, proto se o výběrových místech informujte na http://www.cervenykriz.eu/cz/cz_root.aspx. I vy můžete pomoci a přinést například mycí prostředky, balenou vodu, trvanlivé potraviny, toaletní papír a další potřebné věci. 

S mou sestrou jsme koupily konzervy s masem (ty byly od mé sestry, nevegetariánky) a zelí pro vitamíny.


Dále je v našem městě zelený "domeček", kontejner, kam můžete věnovat staré, ale nezničené a čisté oblečení a boty. Do domečku přispíváme pravidelně a rozhodly jsme se, že teď je ta pravá chvíle na vyřazení dalšího oblečení, které se bude brzy hodit. Červený kříž bude také vybírat oblečení a obuv v druhé vlně materiální pomoci. Proto jestli máte doma nějaké oblečení, které již nepoužíváte, podívejte se ve svém okolí po podobných kontejnerech. Také některé obchody, jako HM a Mark&Spencer vybírají oblečení. Na parkovišti před IKEA je jeden z dřevěných domečků. 

Na závěr bych chtěla přidat jeden jednoduchý počet. Pokud by v našem městě každý člověk přinesl jen 2 konzervy, vybralo by se 10 000 konzerv. Trochu naivní, ale je to hezké, co myslíte?

2 komentáře:

  1. Dobrý nápad. Markétko, ty jsi anděl:-) Já takhle přispívá oblečením do Diakonie:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do anděla mám daleko, ale děkuji :). Jen se snažím pomoci tak, jak můžu. To je dobře, že také přispíváš, oblečení se vždycky hodí :)

      Vymazat